Tartsa felügyelet alatt szerettei vércukorszintjét a nap minden percében!

 • Szerettei vércukorszintje mindennapos felügyeletre szorul, Ön azonban nem lehet mindig mellettük?
 • Folyamatos kontroll alatt akarja tartani cukorbetegségét?
 • Tisztában szeretne lenni egészségi állapotával, hogy időben észrevehesse a bajt?

Mi az a MEDISTANCE?

A MEDISTANCE szolgáltatás segítségével Ön folyamatosan felügyelheti szerettei vércukorszintjét az ország bármely pontjáról*.

A mérést követően a vércukoradatok mobil kapcsolaton keresztül egy webes vércukornaplóba kerülnek, ahol a hozzátartozók vagy a kezelőorvosok személyes jelenlét nélkül felügyelhetik a mért értékeket.

Miben segít Önnek a MEDISTANCE szolgáltatás?

 1. A MEDISTANCE szolgáltatással Ön megbízható és naprakész információkkal fog rendelkezni saját vagy egészségügyi kockázattal élő idős rokona vércukor értékeiről.
 2. A súlyos szövődmények kialakulása előtt, még biztonságosan kezelhető szakaszban fordulhat orvoshoz – elkerülve a kórházi kezelést.
 3. Meglévő betegség esetén a kezelőorvos bevonásával a MEDISTANCE hozzájárul a hatékony kezeléshez, a megfelelő gyógyszerbeállításhoz.
 4. A MEDISTANCE szolgáltatás segítségével Ön akkor is felügyelheti szerettei egészségi állapotát, ha nem tud minden nap mellettük lenni!

Mit tud csinálni a MEDISTANCE szolgáltatással?

 1. Vércukor rendszeres mérése
 2. Orvosi segítség nélküli hiteles mérés
 3. Mért adatok elektronikus dokumentálása
 4. Mért egészségügyi adatok biztonságos továbbítása és tárolása az ország bármely pontjáról
 5. Mért adatok megtekintése számítógépen
 6. Mért adatok megosztása a kezelőorvossal

Miért fontos a rendszeres vércukorszint mérés?

A cukorbetegség eredményes kezelésének az egyik leghatékonyabb eszköze a rendszeresen végzett otthoni vércukorszint mérés.

A rendszeres otthoni vércukorszint mérés segítségével a kezelőorvos a szokásos rendelői vizitek közötti időszak vércukoradatairól is információt kaphat, ezáltal ellenőrizheti és módosíthatja az alkalmazott terápiát. Ez azért fontos, mert az orvosi látogatások alkalmával mért vércukorszint csak egy pillanatnyi helyzetről ad megbízható eredményt, a napszaki ingadozások, az esetleges alacsonyabb vagy magasabb értékek ott nem derülnek ki. Rendszeres mérésekre a terápia beállítása után is szükség van, hiszen a beteg állapota változhat és ennek megfelelően az alkalmazott kezelés is módosításra szorulhat.

A vércukor értékek folyamatos nyomon követése azért is kiemelt fontosságú, mert így a beteg pontosan, személyére érvényesen megismerheti az egyes ételek, testmozgásfajták, környezetváltozások, betegségek vércukorszintjére gyakorolt hatását, ezáltal mindig biztosan tudhatja, hogy az esetlegesen fellépő rosszullétei mögött nem áll-e kiugróan magas, vagy alacsony vércukorérték. Ha pedig igen, akkor a mért értékek függvényében, az orvossal megbeszélt módon reagálhat a körülményekre, hogy vére glükóz szintje mindig az ideális tartományban maradjon.

Miért jobb a Medistance, mint egy klasszikus vércukornapló?

 1. A mért vércukorértékek elektronikusan kerülnek dokumentálásra, így azok könnyedén visszakereshetők.
 2. Hiteles mérési eredményeket szolgáltat, orvosi segítség nélkül.
 3. Az adatok a mérést követően másodperceken belül elérhetővé válnak az orvosoknak, a hozzátartozóknak és azoknak, akiknek hozzáférést biztosítanak.
 4. Az értékek áttekinthetőségét különböző nézetek segítik (grafikon, táblázat, hisztogram).
 5. Mindenhol használható, ahol van mobilhálózat*.

Hogyan működik a MEDISTANCE?

A MEDISTANCE szolgáltatás a mérésekre a hazai piacon már bizonyított OMRON MIT Elite Plus vérnyomásmérő és Multicare IN vércukorszintmérő eszközöket használja. Ezekhez kapcsolódik a MEDISTANCE mobil adattovábbító eszköze, amely segítségével az adatok a mérést követően másodperceken belül elérhetővé válnak a hozzátartozók vagy orvosok számára.

Az adatok továbbítására a MEDISTANCE GSM alapú mobil adatátvitelt használ, így az ország bármely pontjából, ahol mobil hálózat elérhető, a MEDISTANCE használható, akár még ott is, ahol a hagyományos vezetékes telefon és internet kapcsolat nem megoldható.

A mért és összegyűjtött adatok egy webes felületen tekinthetők meg. Ezen webes felülethez csak azok férhetnek hozzá, akik számára a páciens hozzáférést engedélyez.

Csomagok és díjak

A MEDISTANCE szolgáltatás keretében elérhető csomagok és díjak megtekintéséhez kattintson ide!

Mit kap a MEDISTANCE szolgáltatás csomagban?

 1. A méréshez szükséges eszközöket (MULTICARE IN vércukorszintmérő).
 2. Az adatok továbbításához szükséges MEDISTANCE mobil adatátviteli eszközt.
 3. A mért adatok folyamatos tárolását egy kiemelten védett adatközpontban.
 4. A mért adatok bármikor és azonnali megtekintését az interneten keresztül.

Kapcsolódó anyagok

Mit kell tudni a cukorbetegségről?


* A szolgáltatás hibátlan működéséhez szükséges, hogy a Mobil adatátviteli készülék GPRS kapcsolatot tudjon használni az ÁSZF-ben felsorolt mobilhálózatok valamelyikén.

Együttműködő partnereink: